Wednesday, March 26, 2008

26th March 2008

Gaji kena hold smpai last date of employment (sharil yg btau).. dan kelambatan selama 2jam setengah.. hari ni mcm ada badi.. bangun lambat dibuai mimpi.. ingatkan gaji sudah diberi.. upenye hold smpai hari terakhir lagi.. mmg mcm babi. mcbwtfbbqusak!

Saturday, March 22, 2008

F1 Fever Meh!



Venue: Sepang F1 Circuit
Date: 22nd March 2008

Heh.. thanks to tajul la for this great opportunities. balik ke KL ni bawak tuah kat aku.. x pasal2 dapat free pass to F1 Qualification Session. After about an hour of trip to Sepang, from Pantai, we got to buy parking tiket for RM50!! WTF!! Padahal kitorg ble je parking kat tepi jalan.. Siap jalan tar lagi.. lolz.. wtfnubf1!!



Free passes!



I got the goddamn ticket! Park at PA2 for RM50!! We nub!

I got more shot here.. Special shot!! Whaddya think?! See? What do you think of F1? Nice and beautiful bubis gurlies rite?.. lolz. Here are some nice shots meh. Enjoy the experience after entering the main spot!



Main Entrance - mata-mata dah pon spot kat 'red-dot' yang berkeliaran




Spotted!! Bubisssss!!! Amoooiii!!



Lagi-lagi amoooiiii!!



Petronas! We proud! wtfmcbbqsauce!




Alots of bubis booths here!

What you want to see after this?
Feel it more down here!



Petronas Boobth!



Woott!! Sorry.. My Bad!



Again! Lolz.



Another again! My mistake!





Kenot tahan meh!! wooott!! Cewek stand murah!

And a few shot of mine!



@ Benzo Booth



Wtf!



Hell yeah! It's Sepang F1 Circuit!



Between those entries!



Main Stand Pose!

And last but not least!!



Ini yang di namakan 'blind fat-ass'

Sesi kualifikasi berterusan sehingga lewat petang. Aku ngan tajul dah tak tahan ngantuk lalu balik. Sempat gak shot afew pixs ngan bubis gurlies yang dari awal lagi spot kat booth petronas. nice and wooooootttt!!



Tajul dah goyang iman! Astaga!
Bawak bertobat kawanku.

End of stories.


On-Spot Shot Accident

Saje nak share view masa kitorg drop-by at the accident spot (LRT Kelana Jaya). Ada cer yang mengarut gile.. diorg kata keta vios nih terbang dari jalan side yang menghala ke bandar utama. Lolz.. papehal pon don't drink and drive.


Wednesday, March 19, 2008

Esok Cuti! Get Yeay!



Hee, minggu ni rasa macam khidmat aku tak diperlukan langsung kat ofis ni.. masuk hari ke-3.. apa yang aku mampu buat hanyala sekadar meng-update-kan blog aku dan memlelapkan mata di atas meja ofis yang serba kosong dan sememangnya tiada file2 kerja yang mampu manager aku berikan kepada aku untuk diuruskan. lolz.

Malam ni, kawan aku balik dari Sabah, balik bercuti untuk 4hari.. agaknye bila la dia nak balik terus kat KL ni.. dah x tahan dah.. satu persatu satu blah tinggalkan KL.. tinggalkan aku terkontang kanting sengsorg kat sini.. huu.. tu la pasal.. masalah aku sendiri yang tak mampu nak solve.. masalah nye.. aku takut nak hidup kat tempat baru.. afraid to migrate.. afraid to experience new environment.. etc.. kalau nak nyesal pon x guna.. insyaAllah.. giliran aku akan datang satu hari nanti.. dan aku janji aku takkan lagi tolak any chances after this..

So malam ni.. harap-harap aku dapat pulang ke kejadian asal aku seperti sebelum ni.. balik 3-4 pagi.. lepak-lepak2, borak-borak, gelak-gelak, kutuk sana sini, and i hope that i can enjoy these 4 days completely.. pastuh kembali ke kehidupan yang sugul tanpa keriangan.

So kawan-kawan yang lain.. selamat bercuti dan selamat me-rilek-kan kepala masing-masing. have a nice weekend.

Tuesday, March 18, 2008

IBM Technology Conference & EXPO 2008




Venue: Imperial Ballroom, One World Hotel
Date: 17th March 2008

A few updates on my weekly-starter. Went to this expo @ One World Hotel yesterday. Got free trip (thanks to Joe), ran-out from boss, free and great lunch meal, etc..


Eventho it's happy hour yesterday.. this week started really damn bad.. yesterday LRT jammed (nearly 1hr standing in the fcuking-packed LRT) + coming up @ office late for both day (bus yg usually ada @ 0715.. tetiba hari ni xder!! sucks!! ko pegi mana?!! pegi berak dulu ker, driver sial?!!).. huh.. what the hell is RapidKL services currently into? hell damn for their services!! benda ni da berkali-kali rosak.. dlm bulan ni jer da bape kali da lembab!! masuk paper pon x guna, kalo management tuh x amik pot!! sucks!! lazy-ass!! slow!! wtfmcbbbqsauce!! mentang2 la korg monopoly KL ni.. korg wat suka hati mak bapak korg jer nak kasi lembab ke.. jammed ke.. rosak ke.. wtf!!

[harap maaf, gambar tiada lagi di dalam server!]
[wtflolsmcbbbqsauce!]

aksi-aksi penumpang yang tgh mcb!
(ada kakak yg dah give-up.. baru jer keluar dari tren masa ni.. nak muntah la tuh kot!)

so, enough with the moaning.. we could do nothing.. those 'fcukers' should work their ass up since they know that the whole KL are relying on them. serves us right! we pay you to serves us better la mcb!!

back to the topics, here are some shot @ One World Hotel. bukan nyer aku paham pon diorg ni melalut, hahaha.. enjoy the shot.




view masa konferensing dan makan-makan




satu-satu nyer benda yg aku paham semalam
technology baru IBM - blade architecture server!

Friday, March 14, 2008

East Coast Trip

Venue: Raub, Pahang - Cherating, Pahang - Kemaman, Terengganu
Date: 9th March 2008

Last weekend.. got trip to Pahang. Since nak menemankan sahabat aku sorg ni.. Fairul, yang dah pon bertunang ngan Normah pada 9th March 2008. Sanggup pegi sewa keta semata2 nak follow and join d event. Walaupun sekadar kancil 650.. mampu gak smpai kemaman and stret balik kl on d same day.. lulz.

Berkumpul kat umah apai tepi longkang sungai klang bersebelahan midvalley, aku dan abang sempat menyumbat nasi lemak yang sambalnye masyuk kedalam perut kami yang xbersarapan dari bangun pagi td. Sambil-sambil makan, sempat gak snap hantaran-hantaran apai untuk normah ku tersayang.




Around 1100.. aku, abg and apai in the same car start the trip to raub. heh.. after check-up kancil pinjam tuh.. air ckup.. tayar ckup.. minyak pon ckup.. so kitorg pon stat jalan. But then.. aku ckup paham ngan ke-selow-melow-an pikap keta 650 ni.. huhuh.. mmg xble nak keja la kelisa, kembara, waja, wira (keta-keta fam apai) yang dah memang jauh di depan.



the start sign of karak hiway! selow-melow



karak tunnel! selow - melow lagi

after around 1hr trip.. kitorg sampai bentong da.. seyes.. aku memang cam jakun.. maklumla.. xselalu ada trip cam ni.. kawan nak bertunang plak tuh.. confem aku heppy.



welcome to bentong

the continue lagi nak masuk ke dalam negeri pahang.. baru la nak smpai raub.. lolz.. normah.. jauh nyer kamu.. payah sungguh aku nak tengok kampung ko ni. then bila da sampai.. mcm ni la gayanye..



apai berbaju biru
(sengal.. org bertunang pakai baju melayu.. tp dia ni sempoi.. tshirt sebat ngan jeans jer.. lolz)

rombongan stat buat formasi 4-2-4-1 ngan apai terpaksa tinggal dalam kereta disebabkan dia yang nak sangat bertunang ngan normah.. so jangan harap la dia bole join urang2 tua tuh berborak pasal hantaran dan tarikh. lolz.




lolz.. apai memang sempoi.. pas discussion.. kitorg terus gerak.. 4-4 kereta racing yang lain meninggalkan kancil dibelakang (kalo kejar pon mmg xdpt).. apai lak terhegeh2 nak bergambar ngan tunang baru.. lolz.. ada la 20-30min tunggu dia dlm keta.. padahal kitorg da stat enjin da.. tp dia still nak shot 2-3 keping kenangan ngan normah.. nak wat camne.. walaupon dia bukan raja sehari.. tp kami akur kehendak mamat sorg ni.. asalkan dia bahagia.

dah puas bergambar.. around 1730 kitorg start trip kitorg p kemaman plak.. dari raub.. nak kena patah balik p bentong.. pastuh stret p kemaman lalu LPT (Lebuhraya Pantai Timur).. heh.. ni abang nyer plan nak nengok kawan dia kawin.. (ntah sempat ke x la tuh.. lolz..)..

pas 2 jam jalan.. around kul 2000.. kitorg sampai kat kemaman.. dan aku kepelikan jap.. (padahal still dlm pahang lagi masa tuh.. hehehe.. aku pon x sure la geografi kat pahang ni camne.. lolz).. lepak barang sejam kat teratak mamat ni.. pastuh bedal lauk ayam kampung ngan sup ekor.. kitorg pon rasa nak chow pi cherating.. perut da kenyang.. mata aku yang x kenyang2 nak tgok bubis.. lolz.. adala a few shot (dari fon K-series yg xder flash.. wtfmcb!.. but no bubis-shot pls!)



shot masa kat main road to terengganu



pintu gerbang masuk terengganu

pastuh.. jam dah bising.. "kul 11 dah ni.. korg x reti2 nak blah ker?!! kul bape nak sampai kl?!" so kami akur ngan kehendak jam dan keta kancil selow-melow itu. tp sempat gak la singgah kedai kopok dan tapau 2 plastik bag yang penuh ngan kopok jer.. haha. gila kopok mamat 2 eko tuh.. lolz..



apai, abg dan keropok-keropok mereka

otw balik.. memang best.. aku dan apai tido lena.. hehe.. maklumlah.. ada driver yang dedicated giler drive dari kemaman balik terengganu.. haha.. apai memang langsung xreti bawak kete.. yang aku plak enjoy jap sementara abg masih mampu membeliakkan biji mata nye utk kembali ke kl dengan selamat. lolz.

tp x smpai raub pon.. kat temerloh da pon org tua ni stop kat R&R and nak mintak tido. heh. nasib baik aku da tido td.. so aku switch driver and drive balik ke kl. alhamdulillah, selamat sampai ke kl pon kami bertiga.. walaupun naik hancur enjin tuh aku bedal.. turning and drift sepanjang karak aku bedal ngan kancil 650 tuh.. ngantuk nyer pasal.. speedy pon speedy la.. abg plak tido.. (dia mana tau bape laju aku bwk.. heh) nasib baik bukan keta aku.. x sabar btul nak pakai keta..hehe..

another great experience for me ends here.