Thursday, February 28, 2008

February 2008

bad starting, but endup with a bit interesting.
that's all, what i can say after long time keeping myself busy with thinking and sadness..

huh.. dlm keadaan aku yang huru hara mencari apa makna nyer aku keje kat time nih.. atleast terisi gak bulan dua ni ngan abit happy stuffs.. (walaupun awal2 bulan dulu.. aku mcm xsrupa org.. kerja x smenggah.. otak serabut.. rasa nak blah.. rasa nak quit.. nak keje lain.. begging for job application.. mcm2.. smpai melalak sorg2 pon aku pernah wat.. )

the story start here, last 4 weeks kot.. kak sue call aku masa aku otw balik frm ofis.. she asking bout i really want at the moment? suddenly terpikir jap.. apa eh aku nak? huu.. mcm2 aku nak actually.. (htc, lcd, plasma, a new watch, and lastly my own car.. lolz).. tp masa tuh aku x pikir apa.. nak pikir keje lain jer.. (hahaha.. rasa nye aku baru jer email wali ptg tuh.. nak mintak masuk e-matrix)..

in d meantime, pelik gak ngan kakak ipar aku nih.. make a sudden call and asking bout i want.. hehe.. sambil aku tersenyum lebar meminta jam tangan seiko yang baru. heh.. (mmg rasa cam nak beli jer seiko baru).. so then she said.. "ok, papehal nnti kaksue call balik" and hung-up. meninggalkan aku ngan seribu persoalan.. "apa kes, tetuba tanya apa aku nak?!! hahahaha" (imran pon blur masa tuh.. lolz)

last weekend, mama, auntie, kak sue & abg adeq singgah, ku tidak menyangka, apa yang aku minta tuh jd kenyataan dlm masa yg terdekat.. hahaha.. jam seiko yang baru berkilat diberikan kepadaku atas pemberian kombo harijadi + graduation aku tahun lepas.. heh.. superb gile abg aku nyer idea.. xpasal2 aku dpt jam baru.. (padahal da dok jack abg aku tuh berkali, siap cerewet lagi tuh, nak steel la, seiko la, blackish la.. hahaaha.. iQbaL yang cerewet)

A BIG THANKS TO ABG ADEQ, SIS SUE, MAMA & OTHERS FOR GIVING SUCH A SUPRISES.

just preview utk tatapan pembaca2 yang juga mungkin menginginkan nyer juga.




hari dimana mama, auntie, abg adek n kak sue (for sure khaleeda is here too) in preview..




cry.. cry.. cry.. hee



next upcoming update: KLV-26300A right in my place.

Wednesday, February 27, 2008

KLV-26V300A

yeah.. memang x menyabar2 budak iQbaL ni.

new lcd tv xlama lagi smpai la.. lolz.. rumah sudah cukup sunyi tanpa jeritan tv sharp yang lama dulu.. disebabkan aku sedap tgok movie malam weeekend tuh.. tup.tup.. shutdown terus tv tuh..
(mana taknye.. 24jam x tutup arituh) tv crt sharp yang berusia 13tahun tuh da pon mampus selama2nya..

heh.. setelah 5bln keje.. n abah dok topup elaun berbulan-bulan.. mampu gak aku advanced kan dulu beli Sony KLV-26V300A, so that aku sendiri x mati kutu kat umah.. lalalala..

setelah berbincang malam td.. abg dan abah aku berstuju nak sebat model tuh.. (sebab da x tau nak letak mana lagi da kalo beso sgt.. 26" tuh muat-muat je placing tv yang lama tuh.. syg plak nak abandon almari arwah yang klassik tuh..) mcm-mcm alasan aku bagi semata2 nak jack abah & abg aku beli that model.. hehe.

so sekarang.. i already have the money, and just hope that the stock will be available, the color that i want is rite there at the sonystyle.. and most important.. the size of 26" is compulsory!! lolz..



just preview utk tatapan pembaca-pembaca terhormat.



Specification

Model
LCD Screen Size : 26” (66cm), 16:9
TV System : M, B/G, D/K, I
Colour System : NTSC 3.58, PAL, SECAM / (AV In) NTSC 4.43, PAL 60
Video Signal : 480i, 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p, 1080p

Picture
Display Resolution : 1366 x 768
BRAVIA Engine : Yes
WCG-CCFL 2nd Generation : Yes
Viewing Angle : 178°
Screen Format : Wide Zoom / Normal / Full / Zoom
Picture Mode : Vivid / Standard / Cinema
Cinema Mode : Yes
Panel Bit : 8-bit Panel
PAP (Picture & Picture) : Yes
PIP (Picture In Picture) : PC PIP
Brightness : 450cd/m²
Dynamic Contrast : 6000:1
On-Screen Contrast : 1300:1
Response Time : 8ms
3D Digital Comb Filter : Yes

Sound
Sound Mode : Dynamic / Standard / Custom
Surround Mode : S-Force / Simulated Stereo / Off
Audio Output Power :10W + 10W
Stereo System : NICAM, A2

Terminals
HDMI / Audio In : 2/1
Component / Audio In : 2
Composite / Audio In : 3
Composite (Monitor) / Audio Out : 1
Audio Out : 1
Headphone Out : 1
HD15 PC Input / Audio : 1

Other Features
Power Saving Mode : Yes
Clock : Yes
Sleep Timer : Yes
On/Off Timer (with Time Setting) : Yes
Teletext : Yes (English / French / Persian, 250 pages)
Light Sensor : Yes
OSD Language : English / Traditional Chinese / Thai / Arabic / Persian
BRAVIA Theatre Sync : Yes
Swivel : Yes

General
Power Requirements : 110-240V 50/60 Hz
Power Consumption : 110W
Dimensions (W x H x D) with Stand : 656 × 504 × 214 mm
Dimensions (W x H x D) without Stand : 656 × 452 × 96 mm
Weight with Stand : 13kg
Weight without Stand : 11kg

Supplied Accessories
Table Top Stand : Yes
Remote Control : RM-GA008
Batteries : 2 x AA
Support Belt with Screws : Yes
AC Power Cable : Yes

Optional Accessories
Wall Mount Bracket
SU-WL100

Thursday, February 21, 2008

Sorry for Everything

bukan niat aku nak berlaku sombong atau apa.. maybe ada yg x tau ym aku @ shortiesphreaks@yahoo.com tuh ada problem.. so far.. aku xtau apa jd kat ym aku.. and currently aku x der masa nak solve and betulkan keadaan.. so bg yang x tau tuh.. ym aku tuh mmg sentiasa on.. and sesapa yg buzz and hope that aku reply.. (n suddenly marah aku kalo aku x reply).. sorry aku ckp.. aku x online sebnarnya..

problem tuh stat.. bila aku try nak online pakai ebuddy mobile.. and this whole shit started. sorry for everything dear frens.. :|

i'allah i'll come out with a new id and add all of list that i've before.. be patient..
sorry for everything again.